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Cheruje al Gusto

Gastronomía de mi gusto. Sugerencias culinarias. Platos de mi tierra, de otros lares y de ultramar. Todo plagiado y mejorado por el mero gusto del arte del buen comer. "Yo soy Don Juan Palomo. Yo me lo guiso, yo me lo como" Gourmet ou gourmand? C'est la cuestion de fond!

Saturday, July 2, 2011

Cooking techniques


Cooking techniques

Dry
Conduction
Dry roasting · Hot salt frying · Hot sand frying · Searing

Convection
Baking · Roasting (modern) · Smoking

Radiation
Gridironing · Grilling (charbroiling) · Roasting (traditional) · Rotisserie · Toasting

Wet
High heat
Blanching · Boiling · Decoction · Parboiling

Low heat
Coddling · Creaming · Infusion · Poaching · Simmering · Slow cooker · Steeping · Stewing

Indirect heat
Bain-marie · Double boiling · Double steaming · Sous-vide · Steaming

Fat-based
High heat
Blackening · Browning · Frying (Deep frying · Pan frying · Shallow frying · Stir frying (bao)) · Sautéing

Low heat
Gentle frying · Sweating

Mixed medium
Caramelizing · Barbecuing · Braising · Griddling · Stir frying (chao)

Device-based
Clay pot cooking · Earth oven · Masonry oven/Tandoor · Microwaving · Pressure cooking · Pressure frying · Vacuum flask/Haybox cooking

Non-heat
Curing · Fermentation · Pickling · Souring

See also
Food preparation · Food preservation · Food safety
Posted by cebaehren at 5:44 PM
Labels: técnicas y métodos

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American cuts of beef

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cebaehren
Gerente Operacional de Tux&Cía. Unix-Systemfachmann formado en Mannheim, Alemania. Experticia en GNU/Linux desde 1999.
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